Ajánlott oldal
Dalauzi recept
A mézet felforrósítjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük. Ezután megtöltjük vele a két ostyalapot. Amikor kihűlt felszeleteljük.
Amit tudni érdemes
A Méz Története
Az ember már az ókor előtt is ismerte és fogyasztotta a mézet. Ezt bizonyítja egy 16 000 éves spanyolországi sziklarajz, amely egy lépes mézet gyűjtögető embert ábrázol.
A mézről
Tudja-e, hogy a méz legfontosabb alkotóeleme a gyümölcscukor (fruktóz) csaknem kétszer olyan édes, mint a háztartásokban használt nád- és répacukor?
MÉZFAJTÁK
Magyarországon több mint nyolcszáz növényfajt látogatnak a méhek nektár és virágporgyűjtés végett.
Propolisz
A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a dolgozó méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek.